Hallo bezoeker, welkom! 

Pragmatisch en oplossingsgericht. Zo zou ik mezelf graag omschrijven.

Ik ben nu 40 jaar oud en heb zoals zovelen best wat meegemaakt. Partner verloren in eerste maand zwangerschap, kort daarna een herseninfarct, die doordat ik jong was en vrouw, door het ziekenhuis destijds niet onderkend is. Hierdoor heb ik jarenlang geworsteld met de gevolgen, mezelf wijsmakend dat het wel overbelasting zou zijn. Tot er recentelijk tijdens een scan zichtbaar werd dat er hersenschade aanwezig is. 

Al die tijd ben ik op een automatische piloot doorgegaan, totdat de koek op was. Mijn lichaam ging echt tegenwerken en mijn geest was op. Ik ben toen een paar maanden thuis gebleven en de afstand tot mijn werk en andere bezigheden, gaf overzicht. Ik had al een coachingsopleiding afgerond bij het ICM. Vooral het oplossingsgerichte coachen sprak mij aan. Niet meer dan nodig praten over problemen en oorzaak, maar een doel stellen en gaan kijken wat de juiste en haalbare stappen zijn om dat doel te bereiken. 

Toen ik op een dag op tafel lag bij mijn fysiotherapeute, vertelde zij me over een vriendin die de opleiding tot Body Mind Release Therapeut had gedaan. Ik ben altijd geïnteresseerd in wat er te koop is in de wereld en thuis ben ik het gelijk gaan bekijken. Tot mijn verbazing en vreugde, bleek ook Body Mind Release heel oplossingsgericht te zijn en ervoor te zorgen dat mensen in korte tijd hun doel bereiken. Er zijn echter wel grote verschillen met coaching.

Doordat je in je leven dingen meemaakt die je als traumatisch ervaart, koppel je daar vaak belemmerende gevoelens, overtuigingen en gedachten aan. Door coaching leer je omgaan met deze ballast, zodat het je niet of minder hindert. Dit doen we vooral door te praten.

Met Body Mind Release leer je niet hoe je moet omgaan met je ballast. Met Body Mind Release leer je hoe je jouw ballast kunt loslaten en hoe je de positieve gevoelens die je verloren bent, weer terug kunt halen. Dit doen we juist niet door te praten, maar door gebruik te maken van de unieke Body Mind Release loslaat methode. 

Zelf heb ik tijdens mijn opleiding het Body Mind Release traject ook doorlopen. In het gezin neem je vaak de nodige ballast over en door gebeurtenissen die je als traumatisch ervaart doe je nog meer ballast op en verlies je nog meer positieve gevoelens. Al deze ballast heb ik losgelaten en de positieve gevoelens die ik verloren was, heb ik teruggehaald. Bij mij heeft dit geresulteerd in veel minder stress, veel meer zelfvertrouwen en veel meer doorzettingsvermogen waar het gaat om dingen waar ik vroeger werd geremd door belemmerende overtuigingen als: "je kunt het niet, het gaat toch niet lukken." Ook heb ik de onzekerheid en angst over mijn gezondheid los kunnen laten. 

Voor mij is Body Mind Release een gouden vondst.