Wat betekenen uitval en presenteïsme voor jouw bedrijf?

 

Sta je er als werkgever wel een bij stil wat uitval en verminderd functioneren voor je bedrijf betekenen als het gaat om financiën, effectiviteit en het verloop van werknemers?

 

Vast wel. Een medewerker die uitvalt, kost gemiddeld zo'n 300,- euro per dag. Werknemers die verminderd functioneren, ook wel presenteïsme genoemd, kosten vaak nog veel meer. Zij zorgen namelijk voor een verminderde productiviteit en effectiviteit en als zij uiteindelijk uitvallen, vallen ze vaak veel langduriger uit. De kosten voor presenteïsme worden ook niet deels door de verzekering of overheid vergoed, zoals bij uitval vaak wel het geval is.

 

Presenteïsme en uitval leiden beide ook tot een hogere druk op collega's en teams dan nodig is, waardoor ook zij een groter risico lopen op stress, verminderd functioneren en uitval. Ook het werkplezier komt door de verhoogde werkdruk in het geding, wat weer het risico voor groot verloop met zich meebrengt.


Herken de signalen

 

Het is dus belangrijk om op tijd in te grijpen. Als je ziet dat een werknemer bijvoorbeeld al een tijd lang niet lekker in zijn of haar vel zit, minder presteert, vaker verzuimt, meer conflicten heeft of andere signalen afgeeft waardoor jij als werkgever eraan twijfelt of het goed gaat, grijp dan in. Wacht niet te lang, want dit zijn signalen van verminderd functioneren en dreigend verzuim. Ook wanneer mensen last krijgen van hun onderrug, nek, schouders en hoofd, is het goed om actie te ondernemen, want dit zijn duidelijke signalen van spanningsklachten. 


Hoe los je het probleem op?

 

Als werkgever wil je minder:

-   presenteïsme

-   uitval

-   kosten door verzuim en presenteïsme

-   onnodige druk op teams

-   verloop

 

En als werkgever wil je meer:

-   medewerkers die in hun kracht en energie staan

-   productiviteit en effectiviteit

-   tevreden en gezonde werknemers

-   loyaliteit

 

Door tijdig Body Mind Release Online in te schakelen:

-   voorkom je verzuim

-   los je verzuim snel op

-   zorg je voor mentaal stabiele werknemers

-   zorg je voor meer productiviteit en effectiviteit

-   houd je de kosten voor verzuim en presenteïsme laag

-   zorg je voor werknemers met minder fysieke klachten als gevolg van        mentale klachten

-   zorg je voor evenwichtige teams

-   krijg je minder verloop en meer loyaliteit

 

 


Body Mind Release Online

 

Body Mind Release Online is een kortdurende en effectieve interventie die de oorzaak van de klachten aanpakt. Doordat wij de oorzaak aanpakken, zijn onze resultaten duurzaam.

Body Mind Release Online biedt een traject dat prima naast de werkzaamheden van uw werknemer uitgevoerd kan worden indien de werknemer nog aan het werk is. Tijdens het kortdurende traject worden de resultaten vaak al snel zichtbaar.